Yoğurtlu çerkez tavuğu tarifi

Yalancı Çerkez Tavuğu Salatası nasıl yapılır?

1 büyük tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin. Büyük kaseye alın ve içine 2 yemek kaşığı mayonez, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 avuç kadar iri kıyım ceviz, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyip karıştın. Servis tabağına alıp, üzerine biraz zeytinyağı ve nane, pul biber, cevizle süsleyin.

Çerkez tavuğu evde nasıl yapılır?

Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
  2. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
  3. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
  4. Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın.

Çerkez Tavuğu 1 gün önceden yapılır mı?

Size önerim Çerkez tavuğunu en az bir gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün tabağa alıp süslemesini yapıp yağını dağlanarak 1 gün sonra sunum yapmanız yönünde ….1 gece dinlenen mezeniz inanın çok daha lezzetli ve kendini bulmuş olacaktır..

Çerkez tavuğu malzemeleri nelerdir?

Çerkez Tavuğu İçin Malzemeler :

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi.
  • 3 dilim bayat ekmek içi.
  • 2 diş sarımsak.
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu.
  • Tuz, kimyon.
  • Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çerkez tavuğu hangi ülkeye ait?

Not: Kafkasya, Abhazya, Çeçenistan bölgelerinden göç eden bazı toplulukların en önemli yemeklerinden birincisi "Çerkez Tavuğu" dur. Bu yemek bu bölge topluluklarına ait olup özel günlerde, bir ağır konuk geldiği zaman ve düğün yemeklerinde yapılır.

Yoğurtlu tavuk salatası nasıl yapılır?

Tavuğu tencerede pişene kadar haşlayalım, sonra lif lif ayıralım. Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştıralım. Lif lif ayırdığımız tavuğu, ince ince kıydığımız dereotunu, kornişon turşuyu ve ince çekilmiş cevizimizi ekleyip tüm malzemeleri karıştıralım. Afiyet olsun.

Şipsi nasıl yapılır?

Şipsi (Çerkez Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu haşlayın, suyunu süzüp elinizle küçük parçalara ayırın.
  2. Mısır ununu rengi değişinceye kadar kavurun.
  3. Tavuğun suyunu tencereye alıp ocağa koyun.
  4. Hazırladığınız mısır ununu suyla açıp tenceredeki tavuk suyuna ekleyin (muhallebi kıvamına gelinceye dek) Bir taşım kaynatın.

Related Post

Göz bölümü adıGöz bölümü adı

GÖZ HASTALIKLARI (OFTALMOLOJİ) Amerikan Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü, göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde en ileri teknolojik olanakları kullanarak dünya standartlarında hizmet veriyor. Hastanede göz Bölümü Nedir? Göz Sağlığı ve Hastalıkları