Yetim aylığı nasıl alınır

Yetim maaşını kimler alabilir?

SSK veya Bağ-Kur kapsamında çalışan ya da emekli olan kız çocuğuna, bekar veya dul olması koşuluyla yetim aylığı bağlanıyor. Babanız Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, SSK emeklisi olduğunuzdan, babanızdan aylık bağlanabilecekti.

Yetim maaşı bağlanması ne kadar sürer?

Bu aylık bağlanabilmesi için son bir yıl içerisinde evinize hane ziyareti yapılmış olması gerekmektedir. Eğer yapılmamışsa yapılması beklenir. Dul aylığı bağlanma süresi yaklaşık olarak bir aydır.

Yetim aylığı nereden çekilir?

Yetim Aylığı (Maaşı) Başvurusu Nasıl Yapılır? Yetim aylığı başvurusu için Sosyal Güvenlik Kurumu il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmaktadır. Yetim aylığı başvuru yapıldıktan sonraki ay başında yatmaya başlamaktadır. Yetim aylıkları eşlerde olduğu gibi çocuklar tarafından da alınabilmektedir.

Yetim maaşı yüzde kaç bağlanır?

Emekli Sandığı emeklisinin vefatı üzerine eş ve yetimlerine aylık bağlanmasında, eş ve 3 kız çocuğunun hak sahibi olması durumunda aylık bağlama oranları eş için yüzde 50, kız çocuklarının her biri için yüzde 25 olur.

Ölen babanın maaşını çalışan kızı alabilir mi?

Herhangi bir şart gözetilmeksizin 18 yaşından küçük çocuklar yetim aylığı alabilmektedirler. Ancak babanın kız çocukları evlenmedikleri sürece yaşları fark etmeksizin babalarının maaşını talep edebilmektedirler. Kız çocuğun evlenmesi durumunda bu hak ortadan kalkacaktır.

Babadan kalan emekli maaşını kimler alabilir?

Ölüm aylığı geride kalan eş, çocuk, anne babaya bağlanabilir. Ancak bu kişilerin bazı şartları taşıması gerekir. Vefat eden kişi ile ölüm tarihinde yasal evlilik bağı bulunan eşe aylık bağlanır. Sigortalının eşinin çalışması veya kendi sigortalılığı nedeniyle aylık veya gelir alıyor olması bu durumu değiştirmez.

Yetim maaşı başvurudan ne kadar sonra bağlanır?

Başvuruları sonrasında ilgili kurumlarca kişiler değerlendirilir ve dul ve yetim maaşını almaya hak kazanan vatandaşlar maaşı sigortalının ölümünün ardından gelen ilk ay başında maaş ödemesi yapılmaktadır.

Related Post

Diş kliniği tesisatıDiş kliniği tesisatı

Dental ünit parçaları nelerdir? Diş üniti; fotöy, reflektör, kreşuar, tedavi ünitesi, ünit pedalı, bağlantı kutusu ve hekim taburesi parçalarından oluşur. Dental ünit nasıl çalışır? Basınçlı hava: Diş ünitleri genellikle basınçlı