Tıbbi bitki yetiştiriciliği

Tıbbi ve aromatik bitkiler nelerdir?

Alıç, Anason, Atkestanesi, Biberiye, Çörek otu, Çuha çiçeği, Defne, Devedikeni, Ekinezya, Fesleğen, Gül, Hunnap, Ihlamur, Isırgan otu, İğde, Karadut, Karahindiba, Kuşburnu, Lavanta, Limon, Limon otu, Mersin, Menekşe kökü, Misk adaçayı, Nane, Ökse otu, Pelin otu, Safran, Sumak, Tarçın, Zambak ve Zencefildir.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ne işe yarar?

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği; çiçeğinden yararlanılan bitkilerin özelliklerini bilir, fide yetiştirir, toprak hazırlığı, fide dikimi, bakımı ve ürün özelliklerine göre depolama işlemlerini yapar.

Tıbbi ve aromatik bitkiler nerede yetişir?

Üretim miktarı bakımından siyah çay, kırmızıbiber, haşhaş, kimyon, nane, kekik, yağlık gül ve anason ilk sıralarda yer alıyor. Genel olarak tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımı ve işleme tesisleri Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşmış durumda.

Bitkiler günlük hayatta hangi alanlarda kullanılır?

Doğal florada bulunan bitkiler halk arasında; gıda, tedavi amaçlı (Fitoperapi: tıbbi bitkilerle tedavi), çay, baharat, boya, insektisit (böcek ilacı), hayvan hastalıklarının tedavisi, reçine, zamk, uçucu yağlarından faydalanma, meşrubat, kozmetik sanayinde kullanımı yapılmaktadır.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin etken maddeleri nelerdir?

ETKİLİ MADDELER (Sekonder Metabolitler)

  • Uçucu yağ (esans)
  • Glikozitler.
  • Flavonoitler.
  • Alkaloitler.
  • Tanenler.
  • Oleoresinler.
  • Saponinler.
  • Bitki Özütü/su.

Itırlı bitkiler nelerdir?

Itır çiçeği: (botanik) Sardunyagillerden, 30 cm'ye kadar boylanabilen, 60 cm'ye kadar genişleyebilen, soğuğa karşı hassas olmasına rağmen kışın yapraklarını dökmeyen, yeşil yerleri ve gövdesi tüylü, yaprakları güzel kokulu, türlü renklerde (pembe, beyaz) çiçekler açan çok yıllık bir süs bitkisi (Pelargonium).

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Belgesi nasıl alınır?

Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliği belgesi almak isteyen çiftçilerimiz Halk Eğitim Merkezinden alacakları kayıt formuna diploma ve kimlik fotokopilerini de ekleyerek 25 Haziran tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir.

Related Post