Tüketici hakem heyeti olumsuz karar verirse

Tüketici hakem Heyetinden olumsuz cevap geldi ne yapmalıyım?

Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.

Tüketici Hakem Heyeti tüketici aleyhine karar verirse ne olur?

Tüketicinin uyuşmazlık yaşadığı ve hakem heyetinin aleyhine karar verdiği firma olumsuz kararın kendisine tebliğinden itibaren 15 gün içinde bu karara itiraz edebilir. İtiraz firmanın tüketici mahkemesine dava açmasıyla mümkün olur. … Bu durumda tüketicinin alacağına ulaşma süresi uzayacaktır.

Hakem heyetinden karar çıktı ne yapmalıyım?

Tüketici Hakem Heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildikten 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti kaç gün içinde karar verir?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tüketici Hakem Heyeti kararına itiraz edilirse ne olur?

İtiraz, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak, talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir. Tüketici sorunları hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

Tüketici Hakem Heyeti aleyhime karar verdi ne yapmalıyım?

KARAR ALEYHİME ÇIKMIŞ, NE YAPABİLİRİM? Eğer haklı gerekçeniz var ise Kararı teslim aldığınız tebliğ tarihinden 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz etme hakkınız vardır.

Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra para nasıl alınır?

Banka ve Karşı taraf verilen bu kararı Tebliğinden itibaren ödemesi gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen ödememesi durumunda Tüketici alacakları için karşı tarafa icra müdürlüğüne müracaat ederek ilamlı icra açabilir. Tüketici ödenmeyen İl ve İlçe Tüketici hakem heyeti kararını ilamlı icraya koymaktır.

Related Post