Mersin etnik yapısı

Bugün Mersin'in genel nüfusuna bakarsak %72 ile %77 arası bir Türk nüfusu mevcuttur. %15 ile 20 arası bir Kürt nüfus vardır. Az sayıda Arap Alevi nüfusu da mevcuttur.May 8, 2020

Mersin Arap mı?

Türkiye nüfuslarına bakıldığında Alevi nüfusu ile birlikte 2.6 milyon olduğu görülüyor. Türkiye'deki Arapların çok büyük bir kısmı Sünni Müslümandır. Hatay, Adana, Mersin gibi illerde yaşayan Arapların büyük bir kısmı Nusayri Alevisidir ama bu illerde Sünni Araplar da yaşamaktadır.

Malatya halkının kökeni nedir?

Malatya ilimiz Dogu Anadolu Bolgesinde yer aldığı için bazı insanlarimiz burada Kürtlerin çoğunlukta yaşadığını düşünmektedir. Ancak Malatya'da etnik olarak Türkler çoğunluktadır. … Ayrica Malatya'da kendini Türk olarak goren bazı aşiretlere bağlı kişiler diğer Doğu illerinde Kürtçe konuşup kendilerine Kürt demektedir.

Mersin ilceleri kaç tane?

Mersin ilinde 13 ilçe vardır. Nüfusu en fazla olan ilçe Tarsus'tur. Merkez ilçeler: Akdeniz.

Diyarbakır Çermik Kürt mu?

Bugün Diyarbakır'ın ezici bir çoğunluğu Kürt'tür. Ancak bilinenin aksine Diyarbakır'ın bütün ilçelerinde Kürtler çoğunlukta değildir. Eskiden Elazığ'a bağlı olan sonradan Diyarbakır il sınırlarına dahil edilen Çermik ve Çüngüş ilçelerinde Türkmenler çoğunluktadır. … Türkmenlerin salt çoğunluk olduğu tek ilçe Çüngüş'tür.

Hataylılar Arap mi?

Hatay nüfusu kozmopolit bir yapıya sahiptir. Kentin yerlileri arasında Türkler, Araplar, Kürtler, Hristiyan Araplar, Ermeniler bulunmaktadır. Hatay'ın çoğunluk nüfusunu Türkler oluşturmaktadır. İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.

Mardin Arapları Türk mü?

Mardin'in etnik yapısı … En önemli iki yerleşim olan Mardin Merkez ve Midyat ilçesi Arap nüfusunun çoğunlukta olduğu yerlerdir. Mardin'de sadece Kürtler ve Araplar da yaşamıyor tabiki. Mardin ilinde Kürtler, Araplar, Türkler, Süryaniler, Yezidiler, Zazalar ve az sayıda Ermeni nüfusu bir arada yaşamaktadır.

Malatya Yeşilyurt Kürt mu?

Ve ilçe merkezi Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu bir yerleşim idi. İlçe kurulmadan önce bir Sünni Kürt kasabası idi. … Ancak hem Yeşilyurt hem de Battalgazi ilçeleri Sünni Türk nüfusun oldukça fazla olduğu iki ilçedir. Totalde de Malatya merkezi oluşturan bu ilçeler Türk ağırlıklıdır.

Related Post