Mekteb i mülkiye

Mekteb-i Mülkiye amacı nedir?

Osmanlı Devleti'nde ilk Mekteb-i Mülkiye; devletin idârî kademelerinde görev alacak kimseleri yetiştirmek maksadıyla, İstanbul'da Fatih semtinde, “Ticarethane” denen yerde kuruldu. Okulun resmi adı “Mekteb-i Fünun-u Mülkiye” idi. … Maarif-i Umumiye Nezareti'ne bağlı bir okul olarak açılmıştı. Öğrenim süresi iki yıl idi.

Mekteb-i Mülkiye yi Şahane nedir?

Osmanlı Devleti döneminde sivil yönetici sınıfını yetiştirme amacıyla Mekteb-i Mülkiye-i Fünun-u Şahane adıyla kurulan Mülkiye, Türkiye'de İktisat, İşletme, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanlarında eğitim veren en köklü eğitim kurumudur.

Mülkiye Mektebi ne demek?

Mülkiye, Türkiye'de, siyaset bilimi ve iktisadın birçok alanında yüksek öğrenim sağlayan en köklü kurumdur. … 23 Mart 1950 tarihinde 5627 sayılı yasa ile Ankara Üniversitesi'nin çatısı altına girerek adı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi olmuştur.

Mekteb-i Mülkiye hangi tarihte hangi amaçla kurulmuştur?

Mülkiye tarihi, 1859 yılında İmparatorluğun kötü giden durumunu düzeltmek için batılı, çağdaş sistemin kurulması ve bu yeni sistemi yürütecek idarecilerin yetişmesi amacıyla Mekteb-i Fünun-u Mülkiye'nin açılışı ile başlar. Dönemin padişahı Abdülmecit'tir.

Mekteb-i Mülkiye ne okulu?

Ankara Üniversitesi içinde yer alan Siyasal Bilgiler Fakültesi ( Mülkiye Mektebi) köklü bir eğitim kurumudur. Mülkiye Mektebi, Osmanlı Devleti'nin çağdaşlaşma ve “Batılılaşma” gayretlerinin yoğun olduğu 19. yüzyılda, İstanbul'da kurulmuş olan bir eğitim kurumudur.

Siyasal Bilgiler Fakültesinde hangi bölümler var?

Bölümler

  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Siyaset Bilimi Anabilim Dalı …
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı …
  • İşletme. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı

Mektebi Ulumu edebiye ne zaman?

1911'de yapılan düzenlemeyle üniversite, İstanbul Darülfünunu ismini almış ve Ulum-ı Şer'iye, Ulum-ı Hukukiye, Ulum-ı Tıbbiye, Fünun ve UlumEdebiye Fakülteleri açılmıştır. 1912-1913 eğitim yılında UlumEdebiye Bölümü'ne 226 öğrenci kaydolmuştur.

Related Post

Wifi arama geçmişiWifi arama geçmişi

Wifide hangi siteye Girdigin gorulur mu? Bireysel olarak kullandığınız –evde vs.- bağlandığınız wifiden kayıt etme olayı pek söz konusu değil. Ancak güvenilmeyen ağlardan –cafeler vs.- bağlandığınızda sadece girdiğiniz web siteleri