Kremalı makarna tavuk dünyası

Kremalı makarna nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Makarna suyuna 1 yemek kaşığı tuz koyup kaynatıyoruz.
  2. Makarnayı suya döküp, haşlıyoruz.
  3. Makarna 10 dakika haşlandıktan sonra süzülür.
  4. Bir tavaya yağ konur ve eriyince krema eklenir, karıştırılır ve fesleğen eklenip karıştırılır.
  5. Süzülmüş makarna tencereye alınır.

Köri baharatlı makarna nasıl yapılır?

  1. Herhangi bir tavada tereyağını eritin.
  2. Tereyağı hafifçe kavrulmaya başladığı zaman unu ekleyin.
  3. 1-2 dakika kavurduktan sonra sütü ekleyin.
  4. Bütün malzemeler homojen bir kıvamda olana kadar karıştırın.
  5. Bunun için tahta kaşık kullanın.
  6. Kıvamı olduğu zaman içine köri ekleyin ve yine karıştırın.

Tavuk dünyasındaki Makarnanın sosu ne?

Pesto Soslu Makarna (Tavuk Dünyası Tarifi) Nasıl Yapılır? Öncelikle haşlamak için suyu koyun, içine tuz atın ve kaynamaya bırakın ve kaynayan suya makarnayı atın, 8-10 dk arası pişirin. Sos için zeytinyağı ve pesto sosu alın tavaya ısınınca kremayı ekleyin ve çok kaynatmadan alın ocaktan. Haşlanan makarnayı süzün.

Beşamel soslu makarna nasıl yapılır?

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.

Sade kremalı makarna nasıl yapılır?

Yağın üzerine 1 diş ince ince doğranmış sarımsak koyup, hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra tencereye yarım paket sıvı krema dökün. Kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığı an kremanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kuru fesleğen ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Bol kremalı makarna nasıl yapılır?

Nefis Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnamızı bol tuzlu suda haşlayalım.
  2. Biberler jülyen doğrayalım, yağı tavaya alalım ve biberleri soteleyelim.
  3. Sarımsaklar da eklenerek kavuralım.
  4. Biberler kavrulunca krema, süt ve hardal ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

Köri soslu makarna için krema nasıl yapılır?

Kavrulan unun üzerine yarım paket sıvı krema ve 1 tatlı kaşığı köri koyun. Krema hafifçe koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşan kremanın üzerine 1 çay bardağı kadar haşlanmış makarna suyunu azar azar döküp, karıştırarak kıvamını açın. Son olarak damak tadınıza göre tuz ekleyip, karıştırın.

Related Post