Kavanoz domates yapımı

Kavanoz domates nasıl yapılır?

Domates Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. …
  2. Üstüne tuz ve şekerini ilave edin, yağı da gezdirip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra, 1,5 saat boyunca ara ara karıştırarak domateslerinizi pişirin.

Kışlık domates ne kadar kaynatılır?

orta hararetli ateşte en az 45-60 dk kaynatılır. Kaynatma süresi çok önemli. 45 dk pişirdim altını kapatayım demeyin, bu noktada domatesin su miktarı size yol gösterici olacaktır. Eğer çok suluysa biraz daha kaynatın.

En pratik kışlık domates nasıl yapılır?

Önce kaynar suya atıp 40-50 saniye kadar kaynar suda tutun ve hemen buzlu suya atın. Kabukları kalkan domatesleri elinizle soyun ve küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye alın ve üzerine tuzu ekleyerek orta ateşte ara sıra karıştırarak 1,5 saat kadar pişirin.

Domates konservesi pişirmeden nasıl yapılır?

Domates konservesini çiğ ya da pişmiş halde saklayabilirsiniz. Çiğ domates konservesi için domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın. Etli kısımlarını küp küp doğrayın ya da robottan geçirin. Kavanozlara doldurup yarım tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin.

Kavanoz domates ne zaman yapılır?

Temmuz –Ağustos ayları domatesin en olgun ve güzel olduğu dönem. Taze domateslerden kışa konserve hazırlamak için de zaman geliyor.

Domates konservesi hangi domatesten yapılır?

Domatesin kabuğunun ziyan olmaması için konservede rende tekniğini kullanan Özyaral, “Kış domatesi güneşle tanışmamış oluyor ve içinde D vitaminini yaşatmıyor. Olgunlaşması gereken likopen ise olgunlaşmıyor. Biz yazın tarlalardan, seralara girmemiş, tarım ilacı değmemiş domateslerden konserve yapıyoruz.

Kışlık domates sosu ne kadar kaynatılmalı?

Domatesler kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tuzunu ekleyin ve bir tahta kaşık ile karıştırın. Yaklaşık 20 – 25 dakika kısık ateşte, domateslerin fazla suyu uçup, sos kıvamına gelene dek pişirmeye devam edin.

Related Post