Kara lahanadan neler yapılır

Karalahana saplarını nasıl değerlendirebilirim?

Kara Lahana Sapı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahana saplarını yıkayıp kaynayan suda bir kaç dk haşlayıp süzelim.
  2. Tenceremize yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, kapya biber ve yağı alarak soteleyelim.
  3. Üzerine salça ve baharatı ilave ederek bir iki dk karıştıralım.
  4. Haşladığımız lahana sapını ekleyerek kavuralım.

Lahana yığması nasıl yapılır?

Ayrı bir tencerede yağ eritilip içerisine soğan doğranarak kavrulması sağlanır. Daha sonra bir sıra doğranmış ve haşlanmış lahana, bir sıra fırın mısırı, bir sıra fasulye üst üste istif edilir. Tuzu, salçası, biberi, suyu katılarak pişirilir, servis yapılır.

Karalahana acısı nasıl geçer?

Karalahana yemeği yapımı için lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzdürülür. Lahananın acılığı bu şekilde giderilir.

Kara pancar nasıl pişirilir?

Haşladığınız evelikleri küçük küçük doğrayın. Bir tencereye soğanı, salçayı ve yağı koyup kavurun. Tencereye evelikleri ekleyip 4 su bardağı kaynar suyu koyup, bulguru, yeşil mercimeği, pul biberi ve son olarak tuzunu ekleyip pişmeye bırakın. Sıcakken servis edin.

Karalahana sapları yenir mi?

Karalahana saplarını minik parçalar halinde keselim. Bir tencereye su koyup kaynatın içine kesilen saplarını boşaltın. … Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra servise hazır.

Yumurtalı karalahana nasıl yapılır?

☘ Soğanları az zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. ☘ Doğranan karalahanayı tencereye ilave edin. Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak pişirin. ☘ Tercihinize göre, 2 yumurtayı pişen karalahana üzerine kırın veya başka bir tabakta çırpın ve yemeğe karıştırın.

Lahana diblesi nasıl yapılır?

Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları kavurup pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. İnce doğradığımız lahanaları soğanı aynı tencereye lahananın yarısını koyun. Pişirdiğimiz pirinçli harcı lahananın üstüne yayın. Sonra kalan lahanayı da üzerine ekleyip tuzunu atıp çok az su ile pişirelim.

Related Post