Havuçlu yoğurtlu meze tarifleri

Havuç yoğurtlu meze nasıl yapılır?

Havuç Mezesi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. …
  2. Sarımsakları soyup ezin ve bir kaseye alın. Ilınan havuçlar, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. …
  3. Havuç mezesini, imam bayıldı yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.

Oct 15, 2020

Yoğurt mezesi nedir?

Bir kasede yoğurt, pul biber, nane ve tuz. karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirilir. İsteğe göre üzerine nane ve pul biber gezdirilir. Afiyet olsun.

Havuçlu yoğurt nasıl yapılır?

Havuçları yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Havuçlar piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ardından pişen havuçları çukur bir kaba koyun. Üzerine 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Yoğurtlu Meze ne yapabilirim?

Yoğurtlu Salata ve Meze Tarifleri :

  1. Yoğurtlu Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
  2. Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası
  3. Yoğurtlu Bulgur Salatası
  4. Yoğurtlu Patlıcan Salatası
  5. Yoğurtlu Patates Salatası
  6. Yoğurtlu Brokoli Salatası
  7. Yoğurtlu Biber Kızartması
  8. Yoğurtlu Karnabahar Salatası

Soğuk meze çeşitleri nelerdir?

Ara Soğuk Mezeler | Yemek Tarifleri

  • Yoğurtlu Biber Mezesi.
  • Yeşillikli Tavuk Salatası
  • Peynirli Yoğurt Mezesi.
  • Yoğurtlu Kereviz Salatası
  • Kuru Cacık.
  • Patlıcan Tarator.
  • Mercimek Pate.
  • Enginar Ezmesi.

Havuç Salatası mezesi nasıl yapılır?

Havuçları rendeliyoruz, tavamıza alıp, ocağa koyup, kapağını kapatıp, pişirmeye bırakalım. Sarımsakları ezip yada rendeliyoruz. Yoğurt, mayonez, sarımsak bir kaba koyup karıştıralım ve dolaba bırakalım ve havuçları ocaktan alalım. Soğuduktan sonra sarımsaklı, mayonezli yoğurdumuzu havuçlarla buluşturalım.

Rakı balık mezeleri nelerdir?

Rakının Yanında Ne İyi Gider?

  • Haydari.
  • Beyaz Peynir.
  • Kavun.
  • Lakerda.
  • Cacık.
  • Kalamar Tava.
  • Muhammara.
  • Şakşuka.

Related Post

Yer elması tarifiYer elması tarifi

Yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın (ben halka halka doğradım) kavrulmuş soğana ekleyin. Havucu da istediğiniz şekilde doğrayın onu da soğana ekleyin. Pirincinizi yıkayın süzün onu da tencereye ekleyin. Tencerede ki