Fazla yatan ssk primlerinin iadesi

Gereksiz ve Yanlış Olarak Fazla Yatan Primlerin İadesi Primlerin alınma tarihi itibari ile 10 yılı geçmemiş olması halinde sigortalılar iade alabilirler. İade için sigortalı kişinin SGK'ya dilekçeli başvuru yapması gerekir. İade, sigortalının kazancına göre hesaplanarak faizi ile birlikte yapılır.

SGK prim iadesi ne kadar ödeniyor?

1 Ekim 2008'den önce sigortalanan SSK'lılar, o tarihe kadar olan brüt kazancın 'sini, 2008'den sonra ise brüt kazancın %9'u oranındaki primi iade alabilmektedir. BAĞ-KUR prim iadesi ise brüt kazancın 'sine denk gelmektedir. Memurlardaki prim iade işleminde ise ödenen her şey hesaplamaya katılmaktadır.

SSK yatan primler geri alınır mı?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.

SGK fazla ödeme iadesi nasıl yapılır?

Sigortalı kendisi adına fazladan ödenen miktarı talep etmeli. Bu parayı SGK kendiliğinden geri ödemeyecektir. Kişi SGK İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bir dilekçeyle başvurarak fazladan ödenen bedeli geri istemeli. SGK talep üzerine fazla ödeme olup olmadığını kontrol eder.

Hangi durumlarda ödenen sigorta primleri geri alınabilir?

5510 sayılı Kanun'un 89 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında; “Yanlış veya yersiz alınmış olduğu tespit edilen primler, alındıkları tarihten on yıl geçmemiş ise, hisseleri oranında işverenlere, sigortalılara, isteğe bağlı sigortalılara veya genel sağlık sigortalılarına veya hak sahiplerine kanunî faizi ile birlikte geri

30 gün sigorta primi ne kadar?

Prim borcu olmayan işverenin 30 günlük sigorta primi: Geçmiş dönemlere ait ssk borcu olmayan ve ödemelerini düzenli yapan bir işveren 5510 sayılı kanuna göre 5 puanlık prim indiriminden faydalanabilir. Bu işverenin ödemesi gereken 30 günlük sigorta primi 944,91 TL'dir.

SGK’da biriken prim nasıl alınır?

Çalışan adına emeklilik için ödenen primlerin güncel değeri bulunarak iade yapılıyor. Toplu ödeme ancak emeklilik yaşı doldurulduktan sonra gerçekleştiriliyor. Primleri iade almak için kişinin bağlı bulunduğu ilçedeki sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne dilekçeyle başvurmak gerekiyor.

Biriken sigorta paramı nasıl alırım?

Sosyal Güvenlik Kurumunda biriken paranın alınabilmesi için kişilerin dilekçe ile kuruma başvuru yapması gerekir. SSK biriken para iadesi kişinin banka hesabına yatırılır. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile birikmiş para iadeleri kontrol edilir ve süreç takibi yapılır.

Related Post