Elazığ taş ekmeği

Taş ekmeği tatlısı nasıl olur?

Taş Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatın. …
  2. Derin bir karıştırma kasesinde su, süt, yoğurt, yumurta, karbonat ve unu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. …
  3. Bu karışımdan bir kepçe alıp, ısıtılmış bir krep tavasında incecik olacak şekilde dökün ve arkalı önlü pişirin.

Taş ekmeği nerenin?

Elazığ kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan taş ekmeği tatlısı, yöreye ait özel bir taşın ısıtılıp akıtma hamurunu üzerine dökülerek yapılmasından oluşuyor.Günümüzde aynı işlem mermer üzerinden de yapılıyor.

Taş ekmeği nedir?

Taş ekmeği, Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden biri. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan taş ekmeği, şerbetli bir tatlı. İncecik pişmiş hamurlar, dövülerek toz haline getirilen ceviz veya fındıkla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Ekmeği tatlısı nasıl yapılır?

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmek dilimlerini bir tepsiye dizin.
  2. Ocakta şerbet için bir su bardağı şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın, limon suyu sıkın ve şerbeti hazır edin.
  3. Şerbeti bir kepçe yardımıyla ekmekler üzerinde gezdirin.
  4. Daha sonra kalan malzemeleri bir kapta soğuk olarak karıştırın.

Şıllık tatlısı nasıl yapılır?

Şıllık Tatlısı (Şanlıurfa Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, su ve tuzu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz . …
  2. Daha sonra tavaya çok az tereyağı sürüyoruz ve krepleri yapmaya başlıyoruz.
  3. Toplam sekiz tane krebimiz oluyor.
  4. Dört tanesini alt kata koyup cevizi döküyoruz.

Taş ekmeği tatlısı kaç kalori?

1 porsiyonu ise 567.2 gram olup 1276.4 kalori içermektedir. Bu yemek Yağ, Kalori, Protein yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Yağ ihtiyacının %86.2, günlük Kalori ihtiyacının %63.8 ve günlük Protein ihtiyacının %52.2'sini karşılar.

Taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Taş kadayıf tatlısı yapımı için; öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta boy derin bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ekleyip, ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırıp, kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra içine 5 damla limon suyu dökün.

Related Post

Denizlide bugun yanginDenizlide bugun yangin

Denizlide nerede yangın çıktı? Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim yerine yaklaşırken, tedbir amaçlı bazı vatandaşlar evlerini boşalttı. Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde dün 13.30 sıralarında başlayan orman yangını Büyükşehir