Açıköğretim fakültesinden örgün eğitime geçiş

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit …

Aöften dgs ile örgüne geçilir mi?

açıköğretim fakültesinin iki yıllık önlisans programından mezun olanlar, "meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik" uyarınca ösym'ce yapılan dikey geçiş sınavına (dgs) katılarak örgün öğretime geçiş yapabilirler.

Aöf yatay geçiş kimler yapabilir?

Öğrenci; kaydolduğu yıldaki ÖSYS merkezî yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının merkezî yerleştirme taban puanına eşit olması veya bu taban puandan yüksek olması durumunda yatay geçiş (önlisanstan lisansa veya lisanstan önlisansa) yapabilir.

Açıköğretim yatay geçiş ne zaman?

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans ve lisans programlarına 2021-2022 öğretim yılı yatay geçiş kayıt hakkı kazanan adayların Çevrimiçi (Online) başvuru ve kayıt işlemleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında https://aoskayit.anadolu. …

AÖF DGS kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Kaçıncı sınıftan başlayacağım? DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler.

DGS ile geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunuyor?

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.

Açık öğretime yatay geçiş nasıl yapılır?

Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr​ adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir.

AÖF yatay geçiş ne demek?

Yatay geçiş, bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”te yer alan esaslar çerçevesinde, aynı düzeydeki diğer diploma …

Related Post

Gs bjk dk kaçGs bjk dk kaç

GS ve BJK maçı kaç kaç? Beşiktaş ve Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında nefes kesen bir maç oynadı. Vodafone Stadı'nda oynanan dev derbide, Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Gs

E devlet kapısı nedirE devlet kapısı nedir

e-Devlet kapısı ne işe yarar? e–Devlet Kapısı Nedir? Farklı kurumlar tarafından, farklı kanallar aracılığıyla verilen e–Devlet Hizmetlerinin, tek noktadan güvenli ve kesintisiz bir şekilde sunulduğu elektronik platformdur. e-Devlet açılımı nedir?