Adak kurbanı kardeş yermi

Kişinin annesi, babası, kardeşleri, oğulları, torunları ve kendi neslinden gelen diğer akrabaları adak kurbanı etinden yiyemez.Jan 21, 2021

Adak kurbanı kimler yiyebilir kardeş?

Akrabasından ve evinde bulunanlardan, zekâtını vermesi caiz olan büyük, küçük herkes yiyebilir. Kardeş, kayınvalide, kayınpeder, gelin, üvey anne, üvey baba, üvey evlat, süt anne, süt baba, süt çocuk ve süt kardeş de yiyebilir. Bunların içinde zengin olanlar yiyemez.

Adak kurbanı kardeş yiyebilir mi?

Adak kurbanı etini öncelikle adak kesen kişi ve ailesi yiyemez. Ailesine uygun görülmediği gibi; babası, dedesi, torunu ve kendi neslinden gelen kişiler yiyemez. Ayrıca adak etinin zengin kişilerin de yemesi dinen uygun değildir.

Adaklık kim yiyemez?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin annesi, babası, nine ve dedeleri, çocukları, torunları ile dinen zengin kabul edilen kimseler de yiyemez.

Şafi mezhebinde adak etini kimler yiyemez?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin eşi, usûl ve fürûu (yani annesi, babası, nineleri, dedeleri, çocukları, torunları) ve dinen zengin sayılan kimseler de yiyemezler.

Damat adak etinden yiyebilir mi?

Cevap: Fakir bile olsalar, kendisi ve ev halkı ise evin dışından bile olsa ana-baba, dede-nine, oğul-kız ve torunları adak kurbanından yiyemezler. … Kendine adak eti verilen gelin veya damat, ev halkına zengin bile olsalar yedirebilir. Çünkü bu onlara bir ikramdır.

Adak etinden yerse ne olur?

"Fakir veya zengin, adakta bulunursa, adak hayvanın etinden yiyemez ve zekât verilmesi caiz olmayan; anasına, babasına, dedesine, evladına, torununa, kocasına ya da karısına, fakir olsalar da yediremez. Yerse ya da bunlara yedirirse, yenilen etin kıymetini, fakirlere sadaka olarak verir.

Adak kurbanı bağış yapılır mi?

Yılın hangi vakti olursa olsun kurban adağınızı bağışlayarak vacip ibadetinizi yerine getirebilir, kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Related Post