11111 meslek kodu

4120 meslek kodu nedir?

Sekreter Meslek Kodu “4120.02” olarak belirlenmiştir. Sekreter İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.

Meslek kodu yanlış girilen işçi ne yapmalı?

Önceki aylar ya da yıllarda girilen meslek kodunu değiştirmek için ise, ilgili İŞKUR müdürlüğüne gidilip hatanın neden kaynaklandığını ve ne şekilde düzeltilmesi gerektiğini anlatan bir dilekçe ile işyeri dilekçe vermelidir. Bazı durumlarda kanıt niteliği taşıyan evraklar istenebilir.

SGK meslek kodu farklı olursa ne olur?

Sigortalıların meslek adı ve kodu değişikliğine dair talepleri, meslek kodu ve adının gerçeğe aykırı bildirildiğine dair SGK tarafından tespitin bulunması durumunda, işyeri bazında ve her bir beyanname dönemi için idari para cezası uygulanacaktır.

5630 meslek kodu nedir?

SATSO Ticaret Portalı – Nace Kod : 56.30-İçecek sunum hizmetleri kategorisi altındaki firmalar.

4120.02 iş kodu nedir?

Örneğin Sekreter olarak çalışan bir personel için girilmesi gereken kod 4120.02 formatında zorunlu bir alandır.

4120 iş kolu nedir?

Daha sonra işyerinde yapılan işe göre uluslararası sınıflandırmada esas alınan NACE prim tarifesinden işkolu kodu verilir. Örneğin İnşaat işyeri için 4120 kodu gibi.

Meslek kodu yanlış girilen işçi tazminat alabilir mi?

Eğer çalışan gerçek prime esas kazancı yani işyerinden aldığı gerçek ücretinin brütü üzerinden SGK'ya bildiriliyorsa, işyerinde yaptığı işe ait gerçek meslek kodu yerine bir başka mesleğe ait meslek kodunun SGK'ya bildirilmiş olması/bildirilmesi o çalışan için normalde herhangi bir hak kaybına yol açmaz.

Related Post